Tarieven / vergoedingen

Tarieven

Het kennismakingsgesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Daarna is elk vervolg gesprek 70 euro. Deze gesprekken duren een uur tot 1,5 uur.

Skype consulten kunnen ook. Daarvoor geldt een tarief van 60 euro per sessie en natuurlijk is het intake gesprek ook hierbij gratis en vrijblijvend.

Counseling aan huis is ook mogelijk. Hiervoor geldt een tarief van 65 euro per sessie en de reiskosten (0,30 cent per kilometer). Het intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

Wandelcounseling (en ook coaching) is mogelijk, is ook mogelijk als onderdeel van het counselingtraject dat normaal gesproken in de praktijkruimte plaatsvindt. Tarief is ook 70 euro per sessie. Meestal sluit ik een wandelsessie af met nog een korte tijd in de praktijkruimte ter afsluiting (koffie/thee/water).

Mocht je zelf een idee hebben voor een sessie, schroom niet en kom er mee voor de dag, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Annuleren afspraak: Mocht je verhinderd zijn, laat het dan ten minste 24 uur van tevoren weten en er worden geen kosten in rekening gebracht.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dit betekent dat je bij de meeste zorgverzekeraars, wanneer je aanvullend verzekerd bent, in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Counseling/psychosociale hulpverlening valt in de meeste polissen onder de noemer natuurlijke gezondheidszorg, alternatieve zorg, alternatieve geneeskunde of natuurgeneeskunde. Als jouw polis echter een vergoeding uitsluit, dan kun je proberen via een coulance aanvraag alsnog de kosten (voor een deel) vergoed te krijgen bij jouw zorgverzekeraar. Dat kan met behulp van een coulance aanvraag formulier, opgesteld door de NFG.

Klik hier voor de vergoedingen van de NFG.

Ook kun je informeren bij de gemeente of je in aanmerking komt voor een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via een andere uitkeringsinstantie.