Tarieven / vergoedingen

Tarieven

Het kennismakingsgesprek (intakegesprek) kost 50 euro. Daarna is elk vervolg gesprek 75 euro. Deze gesprekken duren een uur tot 1,5 uur.

Counseling aan huis is ook mogelijk. Hiervoor geldt een tarief van 70 euro per sessie en de reiskosten (0,30 cent per kilometer).

Annuleren afspraak: Mocht je verhinderd zijn, laat het dan ten minste 24 uur van tevoren weten en er worden geen kosten in rekening gebracht.

Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dit betekent dat je bij de meeste zorgverzekeraars, wanneer je aanvullend verzekerd bent, in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten. Counseling/psychosociale hulpverlening valt in de meeste polissen onder de noemer natuurlijke gezondheidszorg, alternatieve zorg, alternatieve geneeskunde of natuurgeneeskunde. Als jouw polis echter een vergoeding uitsluit, dan kun je proberen via een coulance aanvraag alsnog de kosten (voor een deel) vergoed te krijgen bij jouw zorgverzekeraar. Dat kan met behulp van een coulance aanvraag formulier, opgesteld door de NFG.

Klik hier voor de vergoedingen van de NFG.

Ook kun je informeren bij de gemeente of je in aanmerking komt voor een AWBZ-vergoeding (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) of persoonsgebonden budget. Soms zijn er ook mogelijkheden via een andere uitkeringsinstantie.